Η αϋπνία προκαλεί μειωμένη συγκέντρωση και αίσθηση κόπωσης την επόμενη μέρα

Η αϋπνία αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει σημαντικά τον οργανισμό την επόμενη μέρα. Αν δεν καταφέρουμε να κοινηθούμε όλο το βράδυ και μας περιμένει μια δύσκολη μέρα, υπάρχει τρόπος να νιώσουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας; Η απάντηση είναι θετική.

Βήμα 1

Τραβάμε τις κουρτίνες και ανοίγουμε τα παράθυρα ώστε να μπει φως. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας παύει να παράγει μελατονίνη και καταλαβαίνει πως ήρθε η ώρα για δράση.

Βήμα 2

Κάνουμε ένα γρήγορο ντους. Δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε πιο δροσερό νερό τα τελευταία δευτερόλεπτα. Σίγουρα θα νιώσουμε αναζωογόνηση και ευεξία.

Βήμα 3

Ξεχνάμε το πλούσιο πρωϊνό και τη ζάχαρη. Επιλέγουμε άπαχο γάλα με βρώμη και καρύδια. Ένας καφές θα βοηθήσει επίσης, λειτουργώντας σαν μια τονωτική ένεση.

Βήμα 4

Όταν μπούμε στο αυτοκίνητο βάζουμε μουσική με πιο γρήγορο ρυθμό που θα μας παρακινήσει. Στην περίπτωση που είμαστε πολύ κουρασμενοι απογεύγουμε την οδήγηση.

Βήμα 5

Πίνουμε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας. Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Tip 1: Παρότι το βράδυ μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να κοιμηθούμε νωρίτερα από όσο συνηθίζουμε, για να αναπληρώσουμε τον ύπνο, μελέτες δείχνουν πως μια τέτοια κίνηση θα διαταράξει ακόμη περισσότερο το βιολογικό μας ρολόι, το οποίο έχει ήδη επηρεαστεί λόγω της αϋπνίας.

Tip 2: Σε κάθε περίπτωση αν η αϋπνία επιμένει μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως η Valetonina, η οποία περιέχει μελατονίνη και βαλεριάνα. Χάρη στην πρωτοποριακή της δράση απελευθερώνει τα συστατικά της σε δυο χρόνους και μας βοηθάει να κοιμηθούμε πιο γρήγορα και για περισσότερο χρόνο.

 

https://www.webmd.com/sleep-disorders/features/tired-after-bad-nights-sleep