5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την αϋπνία στη διάρκεια των διακοπών

Αντιμετώπιση της αϋπνίας – Winmedica

Οι διακοπές είναι μια περίοδος που περιμένεις με ανυπομονησία. Ένα ταξίδι μακριά από την καθημερινότητα είναι αναγκαίο για να ξεκουραστείς και να ανανεωθείς ψυχικά και σωματικά. Τα έχεις οργανώσει όλα με προσοχή, έχεις κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχείο, η βαλίτσα σου σε περιμένει και είσαι ένα βήμα πριν φύγεις. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που φτάνοντας στον προορισμό σου διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις και το βράδυ δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς;

Ο ύπνος όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ σημαντικός για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Αποτελεί πηγή ενέργειας και ευεξίας. Όμως στη διάρκεια των διακοπών πολλές φορές ο ύπνος διαταράσσεται. Σύμφωνα με μελέτες ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου κοιμάται λιγότερο βαθιά την πρώτη νύχτα σε ένα νέο περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει διότι υποσυνείδητα συσχετίζουμε τον ύπνο με το περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται με αναμμένο φως ή με βλέμμα στραμμένο σε ένα παράθυρο. Αλλάζοντας λοιπόν τον χώρο ύπνου, ο εγκέφαλος πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, γεγονός που οδηγεί σε αϋπνία.

 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα χωρίς να χαλάσεις τις διακοπές σου;

  1. Ξεκίνησε την μέρα σου νωρίς το πρωί με ένα περίπατο.
  2. Μην διαφοροποιείς τις διατροφικές σου συνήθειες. Ακόμα και αν υπάρχει διαφορά ώρας φρόντισε να μην αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα και να μην παραλείψεις κάποιο γεύμα.
  3. Πάρε μαζί σου το μαξιλάρι ή το φωτάκι νυκτός ώστε να δημιουργήσεις μια οικεία ατμόσφαιρα και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
  4. Χαμήλωσε ή απενεργοποίησε συσκευές όπως ο υπολογιστής ή το κινητό, ώστε να αποφύγεις ήχους που μπορεί να σε αναστατώσουν στη διάρκεια της νύχτας.
  5. Προμηθεύσου με ένα συμπλήρωμα διατροφής. Η Valetonina αποτελεί έναν ασφαλή και γρήγορο τρόπο αντιμετώπισης της αϋπνίας. Περιέχει μελατονίνη και βαλεριάνα, ουσίες που δρουν ευεργετικά στον ύπνο. Χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης της, απελευθερώνει τα δυο αυτά συστατικά της, σε δύο χρόνους επιτυγχάνοντας γρήγορη επέλευση ύπνου (μελατονίνη) και παρατεταμένο και ήρεμο ύπνο (βαλεριάνα). Έτσι, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις με ένα αίσθημα ευεξίας και ξεκούρασης.

 

Αντιμετώπιση της αϋπνίας – Winmedica

Ακολουθήστε μας στο instagaram