Ευχαριστούμε το baby.gr για την ανάρτηση του άρθρου με τίτλο : Μαθαίνουμε για την αϋπνία, ξεπερνάμε το πρόβλημα

Λίγα λόγια για το άρθρο

Οι διαταραχές του ύπνου αποτελούν μια γνώριμη και δυσάρεστη πραγματικότητα για αρκετούς ανθρώπους. Η αϋπνία μπορεί να είναι περιστασιακή και να σχετίζεται με καταστάσεις όπως η εργασία, ο πόνος, η κατανάλωση καφεϊνης ή αλκοόλ, ή να είναι χρόνια όταν συμβαίνει για περισσότερες από τρεις νύχτες την εβδομάδα για τρεις μήνες.

Σύμφωνα με μελέτες η πλειοψηφία των ατόμων με αϋπνία αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, αφού η έλλειψη ύπνου φαίνεται να οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα οι διαταραχές ύπνου συνδέονται με διαταραχές της διάθεσης και προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης.

Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία είναι το αυξημένο στρες, ένα τραυματικό γεγονός , η καθιστική ζωή, οι αλλαγές στο ωράριο εργασίας (βραδινές βάρδιες), τα ταξίδια σε περιοχές με διαφορετικές ζώνες ώρας, αλλά και καταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η εμμηνόπαυση.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ