Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε την αϋπνία

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της υγείας μας και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ένας ενήλικας χρειάζεται συνήθως 7,5 – 8 ώρες ύπνου ημερησίως. Στις μέρες μας το ποσοστό των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου έχει αυξηθεί, ως αποτέλεσμα της απαιτητικής και γεμάτης άγχος καθημερινότητας.

Σίγουρα σε όλους έχει συμβεί κάποιες νύχτες να μείνουμε ξάγρυπνοι κοιτώντας το ρολόι και τις ώρες να περνούν. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό αποτελεί ρουτίνα; Υπάρχει τρόπος να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση;

H Valetonina είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας. Χάρη στον πρωτοποριακό της σχεδιασμό απελευθερώνει τα δυο κύρια συστατικά της, την μελατονίνη και την βαλεριάνα σε διαφορετικούς χρόνους εξασφαλίζοντας διπλή και παρατεταμένη δράση.

Πώς λειτουργεί;

Σε 1ο στάδιο απελευθερώνεται η μελατονίνη η οποία βρίσκεται στην επικάλυψη του δισκίου. Πρόκειται για μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά και από τον  οργανισμό μας και ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι. Η λήψη μελατονίνης συμβάλλει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να μπορέσουμε να αποκοιμηθούμε, ενώ παράλληλα μειώνει τις νυχτερινές αφυπνίσεις.

Σε 2ο στάδιο απελευθερώνεται η βαλεριάνα η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του δισκίου. Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό ευρέως γνωστό για τις αγχολυτικές και ηρεμιστικές της ιδιότητες. Η απελευθέρωσή της στον οργανισμό προσφέρει παρατεταμένο και ήρεμο ύπνο με μεγάλη διάρκεια.

Σε τι υπερτερεί η Valetonina;

Η Valetonina είναι ένα, πρωτοποριακό  σκεύασμα, το οποίο:

  • Προσφέρει παρατεταμένο, ποιοτικό και γαλήνιο ύπνο
  • Μειώνει τον χρόνο επέλευσης του ύπνου
  • Επεμβαίνει και συγχρονίζει το βιολογικό ρολόι

Έτσι, ξυπνάμε με ευχάριστη διάθεση, νιώθουμε ευεξία και έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθούμε ακόμη και στην πιο απαιτητική ημέρα.

Απλές συμβουλές για ποιοτικό ύπνο

  • Ακολουθούμε μια ρουτίνα ύπνου και ξυπνήματος
  • Χρησιμοποιούμε ανατομικό μαξιλάρι και στρώμα
  • Αποφεύγουμε την κατανάλωση καφεΐνης και νικοτίνης πριν τον ύπνο
  • Προτιμούμε ένα ελαφρύ γεύμα τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο
  • Αποφεύγουμε τον μεσημεριανό ύπνο μεγάλης διάρκειας
  • Δημιουργούμε κατάλληλες συνθήκες στο υπνοδωμάτιο , ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία και διατηρώντας το χώρο σκοτεινό.

 

Πηγές:

  1. Φύλλο οδηγιών του προϊόντος Valetonina
  2. https://worldsleepday.org/toolkit
  3. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/how-many-hours-of-sleep-are-enough/faq-20057898

Valetonina – Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε την αϋπνία